ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΕΙΚΟΝΙΚΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

VIRTUAL REALITY GAMES

Εικονική πραγματικότητα είναι η τεχνολογία που μας επιτρέπει να παρακάμπτουμε την οθόνη του υπολογιστή και να μπαίνουμε σε ένα τρισδιάστατο περιβάλλον που έχουμε φτιαγμένο από τον υπολογιστή. Χρησιμοποιώντας ειδικά εξαρτήματα, όπως γυαλιά και κονσόλα με χειριστήρια, νομίζουμε ότι είμαστε σε έναν άλλο φανταστικό κόσμο και μπορούμε να αλληλεπιδράσουμε με αυτόν.

Η εικονική πραγματικότητα μπορεί να αναπαραστήσει τον κόσμο όπου ζούμε ή έναν κόσμο που ξέρουμε ότι υπάρχει αλλά είναι δύσκολο ή αδύνατο να τον νιώσουμε από πρώτο χέρι, όπως το εσωτερικό του ανθρώπινου σώματος, η επιφάνεια του πλανήτη Άρη ή έναν κόσμο που υπάρχει μόνο στη φαντασία του δημιουργού του, όπως συμβαίνει σε ένα παιχνίδι καράτε.

Ωστόσο, θα συμβούλευα τα μικρά παιδιά να προτιμούν να παίζουν τα κλασικά παιχνίδια στα οποία φαίνεται διαρκώς η οθόνη του υπολογιστή και αντιλαμβάνονται ότι είναι έξω από το παιχνίδι, ενώ στα παιχνίδια εικονικής πραγματικότητας ζώντας το παιχνίδι από ¨μέσα¨, υπάρχει κίνδυνος να πάθουν σύγχυση μπερδεύοντας τον αληθινό με τον πραγματικό κόσμο.